Nyhedsbrev nr. 10

Sælens første åbning blev en stor succes.
Nu gælder det kulturnatten og efterårsferien!

I samarbejde med museumsfregatten PEDER SKRAM kunne museumsubåden SÆLEN holde åben i juli måned.

De mange besøgende på Nyholm kunne glæde sig over godt vejr og spændende rundvisninger.

I alt har der været ca. 2.400 betalende gæster fordelt på guidede ture hver tredje kvarter i åbningstiden og med op til 12 besøgende, dvs. næsten fuld belægning i åbningstiden.

Tøjhusmuseet overvejer derfor også at udvide åbningstiden til næste år.

Men allerede fredag den 14. oktober går det løs igen under Kulturnatten. Fra klokken 18 til midnat har ubåden åben sammen med PEDER SKRAM, Radiohytten, Mastekranen, officersskolen og teknikskolen samt dykkerskolen.

Denne aften sejler Netto-bådene til Nyholm, og kasernens cafeteria sørger for mad og drikke til de forventede mere end 1.000 besøgende. 

På Kulturnatten er der som noget nyt fri gennemstrømning af SÆLEN.

Foran ubåden vil et par tidligere ubådsfolk underholde de ventende med gamle ubådshistorier, og inde i ubåden vil ubådsfolk fortælle om de enkelte lokaliteter og svare på de forventede mange spørgsmål.

I skolernes efterårsferie holder ubåden åben sammen med Peder Skram, hvor de fælles billetter kan købes.

Lige nu er SÆLEN på vej til sin endelige placering nogle få meter længere inde på Bradbænken. Piloteringen er næsten færdig, og det hele vil være overstået i god tid før Kulturnatten.

Og så skal SÆLEN males og konserveres inden næste sæson.

Historikeren Søren Nørbys bog om "Danske Ubåde 1909 – 2004" har fået en flot modtagelse. Alle roser bogen, og salget er gået fint fra Orlogsmuseet og Nyboders Boghandel.

Men for en pris på 200 kroner får køberen også en god oplevelse.