STUDIETUR TIL MALMÖ 4. MAJ 2014

Dansk Ubådsforening arrangerer søndag den 4. maj 2014 besøg på den svenske kystubåd U 3, der er opstillet ved Teknikens og Sjøfartens Hus i Malmö. Museumsubåden drives af en veteranbesætning. Besøget er samtidig et udvekslingsbesøg mellem Dansk Ubådsforening og  ubåds-teamet i Malmö.

U 3 er en kystubåd, søsat den 11. juni 1941, som led i en serie på ni. Den er 50 m lang og angives med et deplacement på 370 ts. Den var udstyret med 4 udskydningsapparatet til 53,3 cm torpedoer. I 1952 blev den gennemgribende renoveret, og udgik i slutningen af 1960erne. Fra 1988 har et team bestående af tidligere ubådsfolk arbejdet på at bevare U 3 som museumsskib. Siden 2000 har den været åben for publikum.  

U 3 er beliggende på positionen: N55* 36’ 18,33’’ E12* 58’ 57,44’’ 140/1 eller for dem, der ikke har husket sekstanten ved Teknikens og Sjöfartens Hus, Malmöhusvägen, Malmø  

PROGRAM

Kl.  12-13:     Vi mødes til frokost på Restaurant Wega, Malmöhusvägen 6. Restauranten er beliggende i Malmöhus Slot. Se i øvrigt www.restaurangwega.se. Der kan vælges mellem:

-  Pasta Bolognese                                                                                                                                        -  Köttbullar med gräddsås, lingon & kokt potatis
 - Pasta med strimlad skinka &
chili
 - Vegetarisk pasta med quorn & chili
 - Friterad spättfilé med remoulade

Til frokosten hører en øl eller vand. Yderligere bestilling er for egen regning

KL. 13-16:    Vi går derefter ca. 300 m til U 3, hvor vi først vil få en orientering om ubåden, dens historie og arbejdet med at drive den som museum, samt de øvrige aktiviteter, som foregår omkring U 3. Derefter vil der være rundvisning i ubåden og afsluttende ubåds-snak.

Man sørger selv for transport. Der er gode togforbindelser til Malmø med Øresundstogene, men det bedste er derefter at gå fra Centralstationen til Malmöhus, ca. 900 m. Busforbindelsen er ikke god.

Kommer man med bil over broen drejer man af ved Vintrie trafikplats mod Hyllie og fortsætter mod Malmö. I Malmø møder man en stor rundkørsel med 5 afkørsler. Hvor den 2. går ind mod Malmöhus Slot. – Ellers brug GPS!

Prisen for turen er 50 d.kr., der betales til turlederen Hans Christian Bjerg ved ankomsten til Restaurant Wega. Dette beløb dækker den ovenfor anførte frokost.

Tilmelding sker til Hans Christian Bjerg på: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller tlf. 45 86 18 28 senest

 den 28. april 2014

Med venlig hilsen og på gensyn til en ubådsdag i Malmø!

 

Bestyrelsen