På det seneste medlemsmøde d. 30. august kiksede det med teknikken omkring foredraget. Godt, at vi længe forinden havde besluttet at gentage foredraget (minus kikseren) i næste møde i ubådsforeningen, som finder sted i  

Bræddehytten, A.H.Vedels Plads, 1439 København K.

Onsdag d. 5. oktober klokken 1800.

Mødet indledes med formandens korte status, hvorefter vi spiser den traditionelle biksemad med spejlæg i det tilstødende lokale.

Efter middagen vil Orlogshistoriker Hans Christian Bjerg fortælle om

"Drømmen om at sejle under vandet - Undersøiske både før 1900".

Bøger om ubåde starter ofte med gengivelse af nogle tidlige eksempler på mere eller mindre fantasifulde projekter på fartøjer, der skulle kunne sejle under vandet. Kun få af disse kom til at fungere, fordi en række tekniske og fysiske forudsætninger ikke var til stede før hen mod det 20. århundrede.

Drømmen om at kunne bevæge sig under havets overflade var før 1900 nok større og mere udbredt, end de fleste ubådsentusiaster forestiller sig.

Før, under og efter foredraget er der gode muligheder for at dyrke det sociale samvær og udveksle diverse ubådshistorier. For at få de seneste nyheder fra ubådsforeningen skal du blot klikke ind på www.ubaade.dk.

Aftenens arrangement med spisning (inkl. 2 øl/vand), foredrag og samvær koster i alt 100 kr., som vil blive opkrævet under spisningen.

Tilmelding bedes givet på e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller tlf. 3091 5092 senest torsdag d. 29. september.

Venlig hilsen

Niels Mejdal

formand