Nyhedsbrev Nr. 3

Det går forrygende

Kun godt 10 uger efter sin stiftelse har Dansk Ubådsforening passeret over 125 medlemmer. Civile, militære og tidligere militære fra alle aldersgrupper har meldt sig under fanen.

Tilstrømningen viser, hvilken interesse og respekt der er om det danske ubåds-våben.

Til kommandostrygningen i Frederikshavn den 25. november vil vi være knap 50 deltagere – i fineste puds og med medaljer – til at ære de næsten 100 år, hvor ubådene og deres besætninger så beundringsværdigt har tjent det danske samfund.

Fra ind- og udland vil vi stå der, fyldt med stolthed og vemod, men også med en beslutning om at vi vil være med til at sætte et smukt og varigt monument over ubådsvåbnet i form af et ubådsmuseum på Holmen.

Godt, vi allerede nu er så mange, for samme aften er alle foreningens medlemmer inviteret til foredrag på Søværnets Officersskole, hvor forsvarsminister Søren Gade vil tale om "Det netop indgåede forsvarsforlig".

Nedlæggelse af det danske ubådsvåben er som bekendt en central del af denne politiske aftale.

Det er derfor også med tilfredshed, at ubådsforeningens medlemmer – også uden at være medlem af Søe-Lieutenant-Selskabet - har mulighed for at deltage i hele aftenens arrangement.

Til middagen, der begynder klokken 1730, kræves tilmelding til Søe-Lieutenant-Selskabets sekretær på telefon 323959954 (mandag – torsdag klokken 10 til 15) eller på e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Prisen er 50 kroner. Klokken 1900 åbner baren og foredraget begynder klokken 1930. Til foredraget behøves ikke tilmelding.

På mødet vil ubådsforeningens medlemmer blive budt officielt velkomne, og det er bestyrelsens håb, at flest mulige af de storkøbenhavnske medlemmer vil deltage aktivt i arrangementet.

Desværre vil medlemmer, der deltager i kommandostrygningen i Frederikshavn, ikke kunne nå frem til foredragets begyndelse.

Og allerede tirsdag den 30. november er det planen at sejle ubåden SÆLEN til Holmen, hvor den skal få sin blivende plads på Braddebænken – søværnets gamle honnørkaj på Nyholm.

Der er mulighed for, at nogle få medlemmer kan sejle med på denne allersidste tur.