Nyhedsbrev Nr. 5

Julegaven til alle ubådsinteresserede

Tirsdag den 21. december klokken 13 blev eet af ubådsforeningens mål nået.

Ubåden SÆLEN blev fast forankret i sine to vugger på søværnets gamle honnørkaj på Holmen.

Chefen for Forsvarsstaben, vice-admiral Tim Sloth Jørgensen kunne i samme øjeblik overdrage ubåden til Tøjhusmuseet med en lille tale, der dækkede admiralens vemod over afslutningen på næsten 100 år med ubåde i dansk forsvar og glæde, fordi SÆLEN bevares som et minde om denne epoke og den specielle ånd,

som har været kendetegnende for det at sejle ubåd.

Talen sluttede med denne poetiske ros og anerkendelse:

"Hun er en svær dame med runde former og glimt af charme.

Må Tøjhusmuseet give hende omsorg, kærlighed og varme.

Besøg hende ofte, se hvad hun skjuler i sit indre.

Hun værnede om vor fred, lad stolt hende tindre."

De mange fremmødte ubådsinteresserede følte igen et stik i hjertet, for 18 måneder efter den meget roste deltagelse i krigen mod Irak står SÆLEN nu uden kommandotegn på Braddebænken som museumsubåd.

Landsætningen, som er det reelle startskud til etablering af et ubådsmuseum på Holmen, er en gave til Tøjhusmuseet fra det tyske rederi SAL, der hjembragte SÆLEN fra Golfen.

Denne storslåede gave er formidlet gennem DFDS Transport, og må betegnes som den vigtigste milepæl i foreningens korte historie.

Efter nytår klargøres SÆLEN til museumsbåd med ind- og udgang, trapper og afspærringer uden at dette må ødelægge indtrykket af verdens mest kompakte ubåd.

Efter planerne skal SÆLEN åbnes for besøgende i løbet af sommerhalvåret 2005.

Med denne julegave på 500 tons vil bestyrelsen gerne ønske alle medlemmerne en rigtig glædelig jul og alt godt for det nye år – privat såvel som foreningsmæssigt.