100 års jubilæum - 1909 til 2009

- 5. oktober på Søværnets Officersskole

- 9. oktober i Frederikshavn (se nedenfor)

Dansk ubådsforening er drivende kraft i markering af 100 års jubilæet for kommandohejsningen på den første danske ubåd i 1909.

2009 er jubilæumsår, der kulminerer på Søværnets Officersskole d. 5. okt.

Læs formandens beskrivelse af arrangementet her

Vi kan med rette være skuffede over, at søværnet ikke har ubåde, men vi skal være stolte af de 95 år, hvor ubådene og deres besætninger var en vital del af marinen.

Der er udgivet et hæfte om Delfinen-klassen med vægt på tilblivelsen og de første år samt livet om bord. Forfattere er Jørn Hansen og Johan Knudsen, mens Søren Nørby redigerer og indsætter billeder i hæftet, der udgives i Tom Wismanns serie om flådens skibsklasser. Hæftet er udgivet i august i forbindelse med et medlemsmøde i ubådsforeningen.

Flere af medlemmerne er blevet inddraget i et ret ambitiøst projekt med at få lavet en professionel DVD med en ubådskavalkade af 10 – 15 interviews, 10 filmklip, musik og billedserier fra Dykkeren til Kronborg - alt i en professionel redigering, hvor Forsvarets Mediecenter har været meget hjælpsom. DVD’en er udgivet den 5. oktober.

På jubilæumsdagen er udgivet en lidt atypisk jubilæumsbog skrevet af Hans Christian Bjerg. Bogens titel er ”Ubåden i dansk forsvarspolitik” – noget, der nok bør skærpe interessen.

3B i anledning af jubilæum

I anledning af 100 året for Danmarks anskaffelse af sin første undervandsbåd afholdt vi (alle danske ubådsgaster) 3 B, med hele svineriet. Arrangementet blev afholdt i Marinestuen i Frederikshavn fredag d. 09 okt. 2009 kl. 1830.

Læs næstformandens beskrivelse af arrangementet her.

Undervannsbåtvåpenet fyller 100 år den 28. november 2009

Det norske ubådsvåben fejrer også sidst 100 års jubilæum i år.

Se mere på undervannsbåtvåpenets website

Dansk Ubådsforening er inviteret og formanden koordinerer gerne deltagelsen.